Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Access City Awards: Οι βραβευμένες για την προσβασιμότητα τους Ευρωπαικές πόλεις




Ασανσέρ στον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου πηγή:: Comune di Milano

Το Μιλάνο είναι η πόλη που κέρδισε το πρώτο βραβείο στα 2016 Access City Award όπως ανακοινώθηκαν στις 6 Δεκεμβρίου της περασμένης χρονιάς από την επίτροπο της ΕΕ για την απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα Εργασίας, Marianne Thyssen.
Η αναγνώριση του Μιλάνου για το συγκεκριμένο βραβείο δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσπάθειες που κάνουν οι φορείς της πόλης για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ αλλά και με την δέσμευση για την προώθηση απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία, και την υποστήριξη της ανεξάρτητης διαβίωσης. Η πόλη ξεχωρίζει τόσο για αυτά που έκανε στο παρελθόν όσο και για τα μελλοντικά της σχέδια που έχουν να κάνουν με την βελτίωση των συνθηκών για τα ΑΜΕΑ.

Εικόνα απο το Μιλάνο


Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το Βισμπάντεν, η πρωτεύουσα του ομόσπονδου κρατιδίου της Έσσης. Το βραβείο δόθηκε στην πόλη γιατί αποτελεί παράδειγμα σχεδιασμού ανοικτών χώρων, πάρκων και παιδικών χαρών και για την διασφάλιση της προσβασιμότητας στο κέντρο της πόλης.

Παιδική χαρά προσβάσιμη για ΑΜΕΑ στη Γερμανία


Το τρίτο βραβείο δόθηκε στην Τουλούζη της Γαλλίας. Η πόλη διαθέτει μετρό, τραμ και λεωφορεία που είναι 100% προσβάσιμα. Τα προγράμματα στις όπερες είναι επίσης διαθέσιμα σε γραφή Braille και οι όπερες γίνονται με ακουστική περιγραφή.
Το συνέδριο της Ημέρας των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 8 Δεκεμβρίου 2015  και επικεντρώθηκε στα  παιδιά με ειδικές ανάγκες και τους νέους. Τα παιδιά με ειδικές ανάγκες και οι γονείς τους ήταν μεταξύ των συζητητών, καθώς και εκπρόσωποι οργανισμών και κυβερνήσεων.
Οι όπερες στην Τουλούζη διαθέτουν το προγράμμα του σε γραφή Braille

Το πρώτο βραβείο στα Access city awards 2017 κέρδισε η Αγγλική πόλη Chester 


Ένα βίντεο για την προσβασιμότητα του Μιλάνου 





Χάρτης απο τον τουριστικό οδηγό για ΑΜΕΑ του Chester

Πρώτο βραβείο στα  2017 Access City  Award στην αγγλική πόλη Chester 


Η Αγγλική πόλη Chester έχει μια σειρά από μεσαιωνικά κτίρια και  είναι μια από της καλύτερα διατηρημένες περιτοιχισμένες πόλεις στις Βρετανικές Νήσους. Η πόλη έχει 100% προσβασιμότητα στα μέσα μεταφοράς και είναι τουριστικός πόλος έλξης για τα ΑΜΕΑ. Το γεγονός αυτό είναι ένας σημαντικός παράγοντας αύξησης της τουριστικής κίνησης στο Chester

Ένα βίντεο για την προσβασιμόητα στο Chester  



Το θέμα του άρθρου καθώς και τα βίντεο θα αποτελέσουν στο μέλλον αφορμή για συζήτηση μεταξύ των μελών της ομάδας Freemobility του σχολείου μας, αλλά και πηγή άντλησης ιδεών κατά την διαδικασία διεξαγωγής του προγράμματος

Πηγή:European.commision 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου