Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Freemobility 2015-2016


Πεζοδρόμιο μπροστά απο το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας 

Το σχολικό έτος 2015-2016 το E.E.E.E.K Ελευσίνας συμμετείχε στο πρόγραμμα Freemobility. Στόχος μας ήταν η χαρτογράφηση των μη προσβάσιμων σημείων για τους πεζούς της διαδρομής που ακολουθούν καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί από τον προαστιακό μέχρι το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας . Επίσης, μέσα στα πλαίσια του προγράμματος προτείναμε μερικές λύσεις που τις θεωρούμε υλοποιήσιμες, έχοντας ως πηγή έμπνευσης πόλεις-πρότυπα στις οποίες εφαρμόζονται όπως η Κοπεγχάγη.

Κίνηση οχημάτων στον δρόμο που οδηγεί στο σχολείο 


 Καταγράψαμε:

 1. Την έλλειψη σηματοδότησης και την κίνηση οχημάτων όλων των κατηγοριών στον δρόμο μπροστά από το σχολείο
 2. Το ακατάλληλο πλάτος πεζοδρομίων μπροστά στο σχολείο
 3. Την έλλειψη φαναριών
 4.
Την έλλειψη διάβασης



Έλλειψη σηματοδότησης στο δρόμο
που οδηγεί στο σχολείο 
Προτείναμε:

1. Την πεζοδρόμηση μπροστά στο σχολείο
2. Την δημιουργία ποδηλατόδρομου στην διαδρομή από τον προαστιακό στο σχολείο
3. Την σηματοδότηση κοντά στο σχολείο
 4. Την δημιουργία διάβασης πεζών Επίσης, επισημάναμε την έλλειψη καθαριότητας που επικρατεί στον δρόμο που οδηγεί στο σχολείο και προτείναμε συγκεκριμένα σημεία που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν παγκάκια.


Μέσα από τις δράσεις μας, τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό το οποίο παρουσιάσαμε θέλαμε να ενημερώσουμε τον δήμο Ελευσίνας για τις ελλείψεις που επικρατούν στην συγκεκριμένη διαδρομή. Η φετινή συμμετοχή μας στο Freemobility δεν θα περιοριστεί μόνο στις προτάσεις μας για την συγκεκριμένη διαδρομή αλλά θα επεκταθεί και σε άλλα σημεία του δήμου της Ελευσίνας. Στόχος μας θα είναι η χαρτογράφηση όσων περισσότερων μη προσβάσιμων σημείων από τους πεζούς γίνεται, καθώς και η κατάθεση προτάσεων για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου