Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

3 πρωτοποριακές δημιουργίες που αλλάζουν την ζωή των ΑΜΕΑ





citylights
 City Lights: Το app  για την μετακίνηση ανθρώπων με προβλήματα όρασης στην Αθήνα

O Πέτρος B. Hatillari είναι ο δημιουργός του City Lights μιας εφαρμογής που την εμπνεύστηκε όταν είδε ότι παραλίγο να πάθει ένας τυφλός ατύχημα στην προσπάθεια του να περάσει μια διασταύρωση. Η λειτουργία της είναι απλή: Ειδοποιεί τον χρήστη κάθε φορά που πλησιάζει σε ενα φανάρι με 3 δονήσεις - κι έτσι μειώνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων. «Στόχος μου είναι, σε μια σύγχρονη πόλη να ενθαρρύνω τυφλούς ανθρώπους να την εξερεύνησουν με ασφάλεια και επίγνωση του περιβάλλοντος γύρω τους καθώς επίσης να ευαισθητοποίησω τους αρμόδιους φορείς για τέτοιου είδος καινοτομίες» λέει δημιουργός του app σε μια συνέντευξη στο LIFO.gr.  
 To app διατίθεται δωρεάν εδώ 

Ένα από τα προτερήματα αυτής της εφαρμογής είναι ότι δεν χρησιμοποιεί το GPS και δεν απαιτεί σύνδεση στο Ιnternet, οπότε δεν έχει μεγάλη επίπτωση στη διάρκεια της μπαταρίας του κινητού. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να την ενεργοποιήσει.

Για την ώρα η εφαρμογή λειτουργεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστόνη, στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο, στη Ρώμη καθώς και στην Αθήνα. Αυτή τη στιγμή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο σε Apple iPhone, αλλά υπάρχουν σχέδια για ανάπτυξη μιας έκδοσης για Android.
Οι δήμοι που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εφαρμογή, επικοινωνώντας με τις αρμόδιες αρχές για τη συγκομιδή των δεδομένων των φαναριών, μπορούν να απευθυνθούν σε αυτή τη διεύθυνση: support@citylightsapp.com

Το αυτοκίνητο Elbee

Το τσέχικης κατασκευής αυτοκίνητο Elbee δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια και είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ανθρώπων που βρίσκονται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Είναι έτσι φτιαγμένο ώστε διευκολύνει την άμεση πρόσβαση των οδηγών στα πεζοδρόμια. 



H Agronault Power Wheelchair

Μια κατασκευή μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανάπηρων συνανθρώπων μας και να διευκολύνει την προσβασιμότητα τους με τις ειδικές προσαρμογές και ρυθμίσεις που διαθέτει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου