Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Η συνάντηση της ομάδας Freemobility του E.E.E.E.K Ελευσίνας με την αντιδήμαρχο Ελευσίνας




 



Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της ομάδας του Freemobility του E.E.E.E.K Ελευσίνας μαζί με τον διευθυντή του σχολείου συναντήθηκαν με την αντιδήμαρχο της Ελευσίνας Δέσποινα Οικονόμου στο Δημαρχείο της πόλης.
 Σκοπός της συνάντησης μας ήταν η συζήτηση μαζί της  για τα σημεία  της πόλης που δεν έχουν προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ. Η κ.Οικονόμου μας απάντησε σε ερώτηση μας για τα μη προσβάσιμα σημεία του κέντρου της πόλης από ΑΜΕΑ,  ότι έχει γίνει μελέτη ανάπλασης όλου του κέντρου της Ελευσίνας .
Συγκεκριμένα η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι :«Είναι στις προθέσεις μας να γίνει προσβάσιμο το κέντρο σε όλους τους πολίτες. Αυτό θα γίνει σταδιακά και θα  θέλαμε να γίνει συνείδηση στους πολίτες της Ελευσίνας».
Σύμφωνα με τον πίνακα έργου προϋπολογισμού που υπάρχει στον τελικό φάκελο του Eleusis 21 προβλέπεται έργο ύψους 1.600.000 Ευρώ για τον εκσυγχρονισμό κοινωφελών και κοινόχρηστων εγκαταστάσεων.  Η προσβασιμότητα είναι  ανάμεσα στις υποδομές που σχετίζονται με το πρόγραμμα(πίνακας στην σελίδα 92).
H ομάδα του Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας αναφέρθηκε στο ήδη υπάρχον ποδηλατικό δίκτυο (Παραλία-Αφών Μουρίκη-Φουντρή-Πίνδου) και στη συντήρηση που πρέπει να γίνει σε αυτό γιατί όπως μας είπε η κ.Οικονόμου: «Δυστυχώς έχουν ξηλωθεί τα κολονάκια και οι ποδηλατοδρόμοι έχουν γίνει πάρκινγκ αυτοκινήτων»
Όπως μας ενημέρωσε η αντιδήμαρχος ανάμεσα σε άλλα προβλέπεται ενοποίηση αρχαιολογικών χώρων.
Μέσα από την συζήτηση με την αντιδήμαρχο ενημερωθήκαμε και για τρία νέα καινούρια προγράμματα του Δήμου. Το κοινωνικό φαρμακείο, το κοινωνικό παντοπωλείο και τα κέντρα κοινότητας θα έχουν πλήρη προσβασιμότητα από ΑΜΕΑ.
Ζητήσαμε επίσης διάβαση και πινακίδα στην στάση που είναι κοντά στο σχολείο μας. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο το είχαμε αναδείξει μέσα από την περσινή μας συμμετοχή στο Freemobility
Η φιλική διάθεση με την οποία μας υποδέχθηκε η αντιδήμαρχος καθώς και η προθυμία της να απαντήσει σε όλες μας τις ερωτήσεις,  μας κάνει αισιόδοξους  για την συνεργασία της ομάδας του Freemobility του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Ελευσίνας με τον Δήμο Ελευσίνας στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου